Adománygyűjtő kampányt indít a Szépírók Társasága

  • narancs.hu
  • 2022. december 28.

Sorköz

A szervezet jövő évi állami támogatása 3 millióra csökkent, a kifizetést zárolták.

A Nemzeti Kulturális Alap harmadára csökkentette a legnagyobb független magyar írószervezet éves támogatási összegét, ami ellehetetleníti a Szépírók Társasága működését – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

2023-ra az eddig megszokott, évi 7,5–10 millió forintos NKA-támogatási összeg helyett 3 millió forint érkezik, majd valamikor, mert a pénz kifizetését bizonytalan időre zárolták.

„A kuratóriumi döntés természetesen nemcsak gazdasági, hanem politikai döntésként is értelmezhető, azonban a Szépírók Társasága mindent megtesz azért, hogy ellenszélben is képviselje tagjainak érdekeit” – olvasható a közleményben.

A szervezet többféle lehetőséget is igyekszik megragadni. Nemzetközi irodalmi-kulturális érdekvédelmi szervezetekkel vette fel a kapcsolatot, megkereste magántámogatóit, hogy ajánlásaik alapján stabil és állandóan bővülő szponzorációs bázist hozzon létre, valamint tárgyal a jelenleg is futó hazai és nemzetközi projektjeik kibővítéséről és folytatásáról.

Mindezeken felül a biztos működés érdekében adománygyűjtő kampányt is indított.

Aki egyszeri 25 000 forintos vagy havonta 2500 forintos utalással magánszemélyként segíti a Szépírók Társaságának működését, cserébe rendszeresen hírlevelet kap a szervezet irodalmi eseményeiről, könyvmegjelenésekről, publikációkról; részt vehet kizárólag a támogatóknak szóló különleges közönségtalálkozókon, felolvasóesteken, irodalmi eseményeken; limitált példányszámú, sorszámozott, dedikált kiadványokhoz juthat hozzá.

A Szépírók Társaságának adománygyűjtő oldala itt található.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk