Holnaptól újra versekkel árasztják el a balatoni vasútállomásokat

  • narancs.hu
  • 2022. június 3.

Sorköz

A vonatozók holnaptól kezdve egészen szeptemberig hallhatják a verseket a peronokon.

Az elmúlt évek sikereit követően, június 4-től szeptember 11-ig ismét hallhatók versek a Balatonnál, összesen 27 vasútállomáson - közölte a MÁV.

A kezdeményezést a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezi Vers a peronon címen. A projekt a Legjobb együttműködés kategóriában, a Civil Díj 2022 döntőjébe is bejutott, teszik hozzá. 

A kezdeményezés keretében június 4-től szeptember 11-ig összesen 36 verset hallgathatnak meg a várakozók.

A kiválasztott szerzők sora Nagy Ágnestől kezdve, Romhányi Józsefen keresztül egészen Szabó T. Annáig tart, a verseket  Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Halas Adelaida, Háy János, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Korhecz Imola, Likó Marcell, Mihály Péter, Nagy Péter, Őze Áron, Szabó T. Anna, Szarvas József, Szálinger Balázs és Tóth Ildikó előadásában hallhatjuk majd.

 

A MÁV közleménye szerint a verselést elsőként, június 4-től a keszthelyi, a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a révfülöpi, zánka-köveskáli, a balatonakali-dörgicsei, a balatonfüredi, az alsóörsi, a balatonalmádi, balatonfűzfői, a balatonkenesei, a veszprémi, a zalaegerszegi, a sümegi, a tapolcai és a zirci állomáson lehet majd hallani. Június közepétől viszont már a balatonboglári, a balatonszemesi, a balatonszárszói, a balatonföldvári, a zamárdi, a balatonfenyvesi, a balatonmáriafürdői, a balatonlellei, a balatonaligai, a fonyódi és a siófoki állomáson várakozók is élvezhetik a költészetet.

A kezdeményezés szeptember első feléig tart.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk