Ketten kaptak Bertók László Költészeti Díjat

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Sorköz

Kovács András Ferenc életműdíjra, Láng Orsolya pedig a kisdíjra érdemesült.

Harmadszor adták át a Bertók László pécsi költőről elnevezett független irodalmi díjat, amivel először egy fiatal pályakezdőt is kitüntettek.

Az életműveket kitüntető nagydíjat 2023-ban Kovács András Ferencnek ítélte oda a díj kuratóriuma, amelynek tagja Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője, Bertók Attila, a költő fia, Parti Nagy Lajos költő, valamint Takáts József eszmetörténész, kritikus.

A kisdíjat Láng Orsolya kapta, aki videón mondott köszönetet.

A Bertók László Költészeti Díj megalapításakor határozott célkitűzés volt, hogy – miként az életmű – a díj és a díjátadó eseménye is nyisson a társművészetek felé. Idén Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a díjátadó alkalmára írt egyedi vers-inspirációkat adtak elő december 6-án a Kodály Központban – írja a litera.hu.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk