Takács Zsuzsa lett az év ifjúsági írója

  • narancs.hu
  • 2022. június 11.

Sorköz

7 kategóriában osztott ki elismeréseket a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum.

Az Ünnepi Könyvhéten hirdették ki az Év Gyerekkönyve díjazottjait és a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum különdíjait – írja a Litera. A HUBBY által osztott díjakat 7 kategóriában, a független szakmai zsűri döntése alapján ítélik oda.

Az Év Gyerekkönyv Írója díjat

  • a 6 év alatti kategóriában Bendl Vera kapta a Matyi tigrissel álmodik című könyvéért
  • a 12 év alatti kategória díjazottja Laboda Kornél lett,Gavarin és az álomantenna című művével,
  • a 12 év feletti kategóriában pedig  Takács Zsuzsát díjazták a Spirálfüzet című könyvéért.

Az Év Illusztrátoranak Nemes Anitát (Mi leszek, ha nagy leszek?) választották, az Év Fordítójának pedig N. Kiss Zsuzsát (Testünk kívül-belül).

Átadták az Év Leginnovatívabb Könyvének járó elismerést is, ezt Agócs Írisz kapta a Rajzolj egy krumplit! 3. részéért és az egész sorozatért; az Év Ismeretterjesztő Könyve pedig Fenyő D. György: Útikalauz a vershez és Boncsér Orsolya: Fotózni jó! című kiadása lett.

A Hubby-díjakat Baranyai Andrásnak és Pacskovszky Zsoltnak ítélték. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.