A bosnyákok mégsem mérkőznek meg az oroszokkal

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. október 31.

Sport

Novemberben játszott volna a két ország barátságos labdarúgó mérkőzést.

Bosznia-Hercegovina labdarúgó szövetsége (NFSBIH) hétfőn a széleskörű kritikát figyelembe véve lemondta az orosz válogatott elleni, novemberre tervezett barátságos mérkőzést.

A találkozót közel két hónappal ezelőtt jelentették be, de az nagy ellenkezést váltott ki az ország legismertebb játékosai - egyebek mellett a csapatkapitány Edin Dzeko, illetve Miralem Pjanic is nemtetszését fejezte ki -, illetve a sportág nemzetközi, különösen ukrán sportvezetői, valamint a helyi politikusok körében is. A mérkőzést november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt rendezték volna Szentpéterváron.

A világbajnokságra a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban a sportág nemzetközi (FIFA) és európai szövetsége (UEFA) is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába értek el pótkvalifikációra jogosító helyezést, azon már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberben játszott tétmérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Azt követően Kirgizisztánban lépett pályára szeptember végén, és 2-1-re nyert vendégként. Novemberben a világbajnoki résztvevő Iránnal van még idénre lekötve barátságos mérkőzése az oroszoknak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni  című cikk miatt.