A Forma-1-es Haas kirakta orosz pilótáját

  • narancs.hu
  • 2022. március 5.

Sport

Nyikita Mazepin apja az egyik jelentős orosz műtrágyagyártó cég tulajdonosa.

Távozik a Forma-1-ben szereplő Haas istállótól az orosz Nyikita Mazepin. Az amerikai tulajdonban álló csapat szombaton megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál.

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel. Az F1-es pilóta édesapja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is. Oroszország válaszul a nyugati gazdasági szankciókra, tegnap úgy döntött, hogy ideiglenesen nem exportál műtrágyát, ezzel veszélybe sodorva több ország mezőgazdaságát. 

A Sky televízió információi szerint Mazepin helyére az amerikai-brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezik a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A Forma-1-es világbajnoki idény március 20-án rajtol Bahreinben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk