A németekkel egy csoportba került a magyar válogatott az EB-n

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 2.

Sport

Valamint Skóciával és Svájccal.

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.

A sorsolást közvetítő M4Sport megszólaltatta Dibusz Dénest, a Ferencváros válogatott kapusát, aki azt mondta, az előző Európa-bajnoksághoz képest könnyebb lehet a dolguk.

„Nem menne csodaszámba, ha továbbjutnánk, ami a célunk. Nem vagyok elégedetlen. Pikantéria, hogy a rendező is a mi csoportban van. Érdekes találkozók lesznek. Onnan folytathatjuk, ahol 2021-ben abbahagytuk, amikor az utolsó csoportmeccsen 2-2-t játszottunk velük” – mondta Dibusz.

Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd. 

A 2024-es labdarúgó Eb csoportbeosztása:

 A csoport: Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc

B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

C csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia

D csoport: Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország

E csoport: Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland

F csoport: Törökország, Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország

A D, az E és az F csoportban pótselejtezőkön dől el, hogy a perrel elválasztott országok válogatottjai közül melyik kerül be.

„Természetesen szerettük volna elkerülni Németországot több okból is: egyrészt mert alapvetően nagyon erős együttes, másrészt pedig házigazda lesz, így tudjuk, milyen körülmények várnak majd ránk az Eb-n” – fogalmazott a sorsolás után Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Úgy fogalmazott, a németek „más szintet” képviselnek, ugyanakkor a másik két riválissal szemben versenyképes lehet a magyar nemzeti együttes. „Nagyképűség nélkül állíthatjuk ezt, de ez nem azt jelenti, hogy le tudjuk őket győzni. Rengeteg dolog befolyásolja majd ezeknek a meccseknek a kimenetelét, sok múlik majd a játékosaink aktuális állapotán, és számos más apróságon. De tény, hogy nagyjából azonos szinten vagyunk jelenleg Skóciával és Svájccal”.

 

A Telex emlékeztet, hogy a legutóbbi Európa-bajnokságon Magyarország a német válogatottal játszva a 84. percig továbbjutásra állt, mert vezetett. A németek egyenlítettek, 2-2 lett a mérkőzés eredménye, és Németország jutott tovább. Később aztán a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában egyszer 1-1-et játszott a némettel, majd Németországban, a búcsúzó csapatkapitány, Szalai Ádám sarkazós góljával 1-0-ra nyert:

Svájctól a 2018-as vb-selejtezőkön kétszer kikapott a csapat, Skóciával nagy tornán most játszik először Magyarország.

A magyar válogatott a mostani Európa-bajnokságra csoportelsőként jutott ki, az emlékezetes utolsó mérkőzésen:

A címlapkép az Európa-bajnokság csoportsorsolásán készült. Magyarország nevét a holland Wesley Sneider húzta ki. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk