A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség Szilágyi Áront is beválasztotta az év tíz legjobb sportolója közé

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 29.

Sport

A hetedik lett.

Az év legjobb sportolói közé választotta a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) Szilágyi Áront. A szervezet hagyományos év végi listáján a sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét nyerve a kardozók között történelmet író vívó a hetedik lett.

A férfiak kategóriájának első helyére Robert Lewandowski lengyel labdarúgót sorolták, aki a Bayern Münchennel bajnok lett és német Szuperkupát nyert, az idei naptári évben pedig 43 Bundesliga-gólt szerzett, amivel megdöntötte Gerd Müller 1972-es rekordját. A dobogóra még a Forma-1 idei világbajnoka, a holland Max Verstappen és az argentin labdarúgó, Lionel Messi került fel. 

A női sportolók között Elaine Thompson-Herah-t, jamaicai atléta kerülhetett az első helyre. Thompson-Herah a tokiói ötkarikás játékokon 100 és 200 méteren is diadalmaskodott, valamint tagja volt a 4x100-on aranyérmes jamaicai váltónak. A szavazás dobogóján őt a spanyol labdarúgó, Alexia Putellas, majd a venezuelai atléta, Yulimar Rojas követte.

A csapatok között az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott lett az első.

Az internetes szavazáson idén 114 ország 529 sportújságírója vett részt. Többségük szerint a sajtó és a média munkakörülményei a tokiói olimpián és paralimpián voltak a legjobbak, ezen a listán a budapesti cselgáncs-világbajnokság negyedik lett.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk