Angliában vita robbant ki a focisták helyes gólöröméről

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.01.13 17:37

Sport

Sokak szerint rossz üzenet hordoz, hogy a járványhelyzetben is ölelgetik egymást a futballisták.

Az egyik angol egészségügyi vezető felelősségteljes viselkedésre kérte a labdarúgókat, és azt javasolta, hogy mellőzzék az egymáshoz közeli ünneplést abban az időszakban, amikor a szigetország komoly harcot folytat a koronavírus-járvánnyal.

A távolságtartási előírások kapcsán kapott nagy nyilvánosságot több olyan, az öltözőben zajló ünneplést megörökítő felvétel, amelyek az FA Kupa hétvégi harmadik fordulója után láttak napvilágot.

A Profi Labdarúgók Szervezete és a Premier League levelet írt a kluboknak és a játékosoknak, amelyben kiemelten kérték őket a távolságtartási előírások betartására, miközben országszerte a vírus új mutációjának terjedésével küzdenek.

"Nagyon veszélyes helyzetben vagyunk" - fogalmazott Jonathan Van-Tam helyettes tisztifőorvos egy rádióinterjúban annak kapcsán, hogy a játékosok gólöröm közben ölelgetik és csókolgatják egymást. Hozzáfűzte: mindaddig nem nyugodhatnak meg, amíg a lakosság többsége meg nem kapja a vakcinát.

"Minden elkerülhető emberi érintkezést el kell kerülni" - szögezte le, hozzáfűzve: minden harmadik angol el fogja kapni a fertőzést, a tünetmentesség miatt pedig a sportolóknak, így a futballistáknak is fegyelmezettnek kell lenniük.

A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola és az Arsenalt irányító kollégája, Mikel Arteta is kétségbe vonta, hogy a játékosok gólörömöknél tartani tudják az előírásokat. A Sheffield United trénere, Chris Wilder ugyancsak megszólalt a kérdés kapcsán azt követően, hogy kedden a Newcastle legyőzése után a futballisták egymást ölelgetve ünnepeltek.

"Beszéltünk erről a találkozó előtt, hiszen országszerte néznek bennünket. Ugyanakkor ez egy rendkívül érzelemdús játék a pályán és az oldalvonal mellett is. Természetellenes és valószerűtlen nem ünnepelni. Hogyan tudnák megtenni ezt a futballisták?" - tette fel a kérdést.

Neked ajánljuk