Balesete után két hónappal versenyt nyert Lubics Szilvia

  • narancs.hu
  • 2021. november 6.

Sport

Az ultrafutó ezúttal 83 kilométeres távon győzött.

Balatonszőlősön először rendezték meg a Fifty Church futóversenyt, amelyen a sportolóknak 83 kilométeres távon 1500 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük. Az egyik legismertebb magyar ultrafutó, Lubics Szilvia győzött a nők között. 

Ez azért komoly teljesítmény, mert – mint a 24.hu emlékeztet – a Nagykanizsán élő 47 éves háromgyermekes fogorvost, a 246 kilométeres görögországi Spartathlon többszörös győztesét szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt, szeptember 4-én baleset érte. A PreVital Szőlőskör 35. kilométerénél őt és egy másik futót elütötte egy autó. Zúzódásokkal és egy kisebb fejsérüléssel vitte kórházba a mentő. 

Bár a 24.hu azt írja, „visszatért” a balesete után, Lubics Szilvia már egy hónapja, október 9-én, a 216 kilométeres Ultrabalatonon is versenyzett. A balesete és a korábbi sarokműtétjei miatt az volt a célja, hogy biztonsággal, 30 órán belül teljesítse a távot. Akkori bejegyzésében arról írt, az a verseny vízválasztó a számára: „eldől, hogy alkalmas vagyok-e még az ultrafutásra, hogy bírják-e a lábaim az ilyen hosszútávú terhelést, gondolkodhatok-e még egyáltalán ultraversenyekben”. Ott negyedikként ért célba 24 óra 49 perc alatt. 

Arról, hogyan vált népszerű tömegsporttá a futás, és hogyan készülnek a járvány miatt bevezetett korlátozások idején a sportág legjobbjai, ebben a cikkben írtunk:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk