Djokovic elérte, hogy különengedéllyel indulhasson az Australian Openen

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 4.

Sport

Így nem kell elárulnia, be van-e oltva.

Eddig úgy lehetett tudni, nem indul majd el az év első Grand Slam tenisztornáján Novak Djokovic, ugyanis a szabályokkal ellentétben nem volt hajlandó közölni, hogy megkapta-e a koronavírus elleni oltást.

Mivel oltottságáról - a magánélete védelmére hivatkozva - Djokovic nem volt hajlandó nyilatkozni, ezért már lemondta a szereplést hazája válogatottjában a sydneyi ATP Kupán is. 

Így aztán sokáig azt lehetett sejteni, hogy Ausztráliában sem lép pályára, ugyanis az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

A 34 éves teniszező mai bejelentés szerint viszont különengedéllyel elindulhat a Grand Slamen.

"Nagyszerű napokat töltöttem a szeretteimmel, ma pedig elindulok Ausztráliába, mert különengedélyt kaptam. Hajrá 2022!" - írta ki közösségi oldalára a Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka.

A különengedély kiadását Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg, elmondta, hogy a különengedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.