Újabb úszó beszélt Turi György módszereiről: "Mindnyájunkat bántalmazott, főleg verbálisan"

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Sport

"Ha húsz dekát híztunk, közölte, menjünk haza röfögni" -  mondta Reményi Diána a Blikknek.

Mint arról beszámoltunk, néhány hete Cseh László olimpiai bajnok beszélt egykori edzője, Turi György brutális módszereiről a nyilvánosság előtt. Majd Kiss Noémi író, aki korábban Egerszegi Krisztina edzőtársa volt, szintén megszólalt az edzéseken történt bántalmazásokról. Hasonló élményekről számolt be Kozma Dominik, Szepesi Nikolett és Dara Eszter is.

Most egy újabb úszó szólalt meg a tréner módszereiről. Reményi Diana, aki 2007-ben, 21 évesen vonult vissza, a Blikknek azt mondta Turiról:

Mindnyájunkat bántalmazott, főleg verbálisan. Engem sosem ütött meg, az ilyen emberek tudják azért, kivel mit tehetnek meg. Szepesi Niki viszont többször kapott akkora pofonokat, amiket a második emeletről is hallottunk.

"Az edzéseken például rendszeresen az egész csoport előtt állított mérlegre minket, és ha húsz dekát híztunk, akkor közölte, menjünk haza röfögni. Képzelheti, egy tinédzser lányra ez milyen hatással van. Mindannyian küszködtünk étkezési zavarokkal, bulimiával, de nem foglalkozott vele. Miközben az edzőtáborban marhapörköltet ettünk, mert az volt a masszőr kedvence" - nyilatkozta az egykori úszó.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk