Azok a szemtelen svédek: miután Brüsszel mellé álltak a civiltörvény miatti perben, most a felcsúti gyepet kritizálják

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 15.

Sport

Nem akarják erre fogni a vereséget, de…

Kedden idegenben lőtt góllal a MOL Vidi FC továbbjutott a Malmö FF ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A felcsúti Pancho Arénában játszott meccs televíziós közvetítésén is jól játszott, hogy a talaj elég rossz állapotban van. A svédek ügyvezetőjének mérkőzés utáni nyilatkozatáról a 444 számolt be:

„Nem hiszem, hogy ez a talaj alkalmas a megfelelő minőségű játékra a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. Nem a gyepszőnyeget hibáztatjuk az eredmény miatt, de nagyon világosan elmondtam az UEFA illetékesének, mit gondolunk róla. A panaszunkat megkapták és tudomásul vették, de még nem válaszoltak” – mondta Niclas Carlnén.

Nem ez az egyetlen dolog, amit Magyarországon, közelebbről a miniszterelnök közvetlen környezetében kifogásolnak a svédek. Korábban a kormányuk bejelentette, hogy az Európai Bizottság oldalán beavatkoznak a civiltörvény miatt a magyar kormány ellen indított perbe.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.