Ezüstérmet nyert a magyar női válogatott a vízilabdadöntőn

Sport

Tizenhét évvel ezelőtt játszottak utoljára világbajnoki döntőt, akkor is az Egyesült Államok csapata ellen.

 

A szombat esti döntőben 9:7-es eredménnyel a dobogó második fokát szerezte meg a magyar női vízilabda-válogatott. Az Egyesült Államok csapata így megőrizte címvédő posztját, azaz sorozatában negyedszer lettek vébé győztesek.

A magyar válogatott  2013-as barcelonai bronzérem után lett újra dobogós világbajnokságon. Legutóbb 2005-ben Montrealban játszottak vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával a gárda éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyar női vízilabda-válogatott a hollandok legyőzésével jutott be a világbajnokság fináléjába. A csütörtök esti elődöntőben 13-12-re győzték le a holland csapatot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk