Ha nyer utolsó csoportmeccsén, továbbjut a magyar válogatott

  • narancs.hu
  • 2021. június 23.

Sport

Ehhez viszont a németeket kell legyőzni idegenben.

A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzéseire kerül sor szerdán. Az F csoportban Magyarország Németországgal játszik, a meccs 21 órakor kezdődik Münchenben.

A magyar csapat a szombati franciák elleni bravúros 1-1es döntetlennel életben tartotta reményeit, így van esélye a továbbjutásra. Ehhez azonban meg kell verni a németeket, ami nem lesz könnyű feladat, mert a hazaiak egyrészt a világranglista 12. helyén állnak (mi a 37. helyen), másrészt 4-2-re legyőzték azokat a portugálokat, akik minket 0-3-ra vertek az első csoportkörben. 

Németországnak egyébként elég a döntetlen, azaz az egy pont a továbbjutáshoz, de nyilvánvalóan nem erre fognak játszani. Ha viszont mi nyerjük a meccset, 4 ponttal a magyar válogatott jutna tovább. A csoport másik mérkőzésén Franciaország Portugáliával játszik Budapesten. Itt mindkét csapatnak megfelelő lenne a döntetlen ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportkörből.

(Címlapképünkön: Szalai Attila a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A háttérben Holender Filip, Szalai Ádám, Sallai Roland és Willi Orbán (b-j). A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.