Ha nyer utolsó csoportmeccsén, továbbjut a magyar válogatott

  • narancs.hu
  • 2021. június 23.

Sport

Ehhez viszont a németeket kell legyőzni idegenben.

A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzéseire kerül sor szerdán. Az F csoportban Magyarország Németországgal játszik, a meccs 21 órakor kezdődik Münchenben.

A magyar csapat a szombati franciák elleni bravúros 1-1es döntetlennel életben tartotta reményeit, így van esélye a továbbjutásra. Ehhez azonban meg kell verni a németeket, ami nem lesz könnyű feladat, mert a hazaiak egyrészt a világranglista 12. helyén állnak (mi a 37. helyen), másrészt 4-2-re legyőzték azokat a portugálokat, akik minket 0-3-ra vertek az első csoportkörben. 

Németországnak egyébként elég a döntetlen, azaz az egy pont a továbbjutáshoz, de nyilvánvalóan nem erre fognak játszani. Ha viszont mi nyerjük a meccset, 4 ponttal a magyar válogatott jutna tovább. A csoport másik mérkőzésén Franciaország Portugáliával játszik Budapesten. Itt mindkét csapatnak megfelelő lenne a döntetlen ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportkörből.

(Címlapképünkön: Szalai Attila a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 22-én. A háttérben Holender Filip, Szalai Ádám, Sallai Roland és Willi Orbán (b-j). A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellen június 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk