Egy koronavírusos francia család is jelen volt a teltházas magyar-francia meccsen

  • narancs.hu
  • 2021. június 22.

Katasztrófa

Egy magyar gyereket karanténra köteleztek, mert közel ült hozzájuk. 

Egy koronavírus-fertőzött család is jelen volt a magyar–francia Eb-mérkőzésen, miattuk magyar szurkoló is karanténba került - írja a Telex.

A lapnak egy olvasójuk jelezte, hogy feltételezhető kontaktszemélyként felhívta őt a járványügy, mert a magyar–francia meccsen igazoltan koronavírusos szurkolók közelében ült, és védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorú fiát jövő keddig karanténra kötelezték szóban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a lap megkeresésére megerősítette az értesülést és azt közölte, hogy

egy francia származású család három tagja betegedett meg, akik vasárnap felkerestek egy egészségügyi szolgáltatót.

Gyorstesztjük pozitív eredményt mutatott, így Covid-osztályra kerültek, ahol PCR-teszttel megerősítették a fertőzöttségüket.

„A járványügyi vizsgálatot, kontaktkutatást a BFKH Népegészségügyi Főosztály munkatársai azonnal megkezdték” – írta az NNK.

A központ arra is kitért, hogy az oltatlan kiskorú szurkolót tíznapos karanténra kötelezték a szoros kontaktus miatt, szülőjét oltása miatt védettnek tekintették, így vele nem volt járványügyi teendő. „További magyar személyek más szektorban, a magyar táborban nézték végig a mérkőzést, így nem számítanak szoros kontaktnak. A francia kontaktok a mérkőzés után hazautaztak. A kontaktok megfertőződéséről nincs tudomásunk” – közölte az NNK.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk