Magyarország-Portugália 0-3

  • narancs.hu
  • 2021. június 15.

Sport

Fájó vereség első Eb-meccsünkön. A végén két perc alatt kaptunk két gólt, aztán a hosszabbításban még egyet.

A meglehetősen kényelmes tempóban induló meccsen a 4. percben akadt az első lehetőség: Diogo Jota szerzett labdát a magyar tizenhatos előterében, de félmagas, 16-17 méteres lövését Gulácsi vetődve védte. Utána hosszú ideig semmi sem történt, a meccs unalmasan csordogált. A portugálok irányították a játékot, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Az viszont feltűnő volt, hogy a térfelünk közepén, vagy a félpályánál rögtön megszerezték a labdát, így a magyarok szinte egyszer sem jutottak el a tizenhatosukig. A 36. perc volt csak kivétel ez alól. Ekkor Sallai bal oldalról beívelt szabadrúgását Szalai csúsztatta kapura, de a középre tartó fejest biztosan fogta Rui Patrício.

Az első félidő végén egymás után jött két portugál helyzet. Először Diogo Jota fordulásból leadott lövését védte Gulácsi a 40. percben, majd két perccel később egy balról belőtt labdát Cristiano Ronaldo vágott a kapu fölé közelről. Ez volt az első játékrész legnagyobb lehetősége.

EURO-2020 - Magyarorsz?g-Portug?lia

 
 
A portugál Raphael Guerreiro (b) és Cristiano Ronaldo (k), valamint Lovrencsics Gergő a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második félidőben már több volt a magyar próbálkozás. Szalainak és Sallainak is volt egy-egy jó távoli lövése, míg a másik oldalon Gulácsinak kellett védenie egy hasonló szituációban. A játék színvonala továbbra sem verdeste az egeket, viszont a magyar válogatott bátrabban, merészebben játszott ekkorra már. A 80. percben a csereként beállt Schön Szabolcs betalált ugyan, de lesről indult, így érvénytelen volt a gól. 

Aztán jött az összeomlás. A 84. percben Raphael Guerreiro lövése irányt változtatott Willy Orbán lábán, így a labda a balra mozduló Gulácsi mellett a jobb alsó sarokba gurult. Két perc telt el a portugálok számára szerencsés találat után, amikor Orbán a tizenhatoson belül lerántotta Rafa Silvát. A 11-est Ronaldo értékesítette. A hosszabbítás perceiben pedig egy (el kell ismerni: gyönyörű) kényszerítő után ismét Ronaldo szerzett gólt, Gulácsit is kicselezve.

Ezzel 0-3 lett a vége, de két dolgot muszáj megjegyezni az eredménnyel kapcsolatban. Az egyik, hogy

a válogatott végig fegyelmezetten és lelkesen játszott, a portugálok álmosító, enervált játékában abszolút nem volt benne a gól.

A másik: ahogy a 2016-os Eb-n nekünk voltak ellenük megpattanós góljaink, most ők találtak így egyet. Nem lehet eléggé sajnálni, hogy egy végig döntetlennek kinéző meccs az utolsó hat percben ment el, ráadásul úgy, hogy abszolút nem játszott rosszul a magyar válogatott

Következő Eb-meccsünkre szombaton 15 órától kerül sor a Puskás Arénában, akkor a világbajnok franciákat fogadjuk. A csoport másik meccsén ma 21 órától Németország Franciaországgal játszik Münchenben.

(Címlapképünkön: Szalai Ádám (b) és Rúben Dias a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk