Idén nem kapnak pontot a teniszezők Wimbledonért

  • narancs.hu
  • 2022. május 21.

Sport

Wimbledon ugyanis kitiltotta az orosz és fehérorosz játékosokat. A teniszszövetség szerint viszont így nem lesz fair play.

A füves pályás Grand Slam-torna szervezői még áprilisban jelentették be, hogy Oroszország Ukrajna ellen folytatott háborúja miatt az idei versenyen nem vehetnek részt az orosz és fehérorosz teniszezők. 

A tiltás sem a teniszszövetség, sem a játékosok között nem volt népszerű, most pedig a nemzetközi teniszszövetség (ATP) és a nőket képviselő WTA bejelentette, hogy a wimbledoni tornán idén megszerzett pontok nem számítanak bele a világranglistás helyezések kiosztásához elengedhetetlen pontgyűjtögetésbe, számol be a Telex.

A kitiltás ellen többek között Andy Murray, Rafael Nadal és Novak Djoković is tiltakozott, márpedig azért, mert a döntés komolyan befolyásolja az idei eredményeket.

Az év első grand slamét, az Austral Opent ugyanis  a világranglista második helyén álló orosz Daniil Medvegyev nyerte meg. A kizárás viszont őt is érintené, amvel erősen befolyásolnák azt, hogyan alakul az idei világelsőség sorsa.

A másik probléma, hogy a döntést csak a wimbledoni tornát szervező All England Lawn Tennis Club önhatalmúlag hozta meg, miközben a nemzetközi teniszszövetség (ATP) nem írta elő az orosz és belarusz játékosok kitiltását.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk