Két Szalai, Sallai, Sallói – készülhetnek az angol kommentátorok

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 28.

Sport

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám ma gólt rúgott, Sallai Roland gólpasszt adott. Szerdán az angolokkal meccselnek.

Az összes sporttal foglalkozó magyar portál tele lett a hírrel délután: gólt szerzett Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. A német Bundesliga 3. fordulójának szombati játéknapján Szalai csapata, a Mainz 3-0-ra győzött a Greuther Fürth ellen. A magyar labdarúgó a 18. percben talált be a jobb felső sarokba egy szép támadás végén, ez volt a második góljuk. A 88. percben  lecserélte őt edzője, Bo Svensson. 

Szalai gólja azért jó hír, mert a 33 éves csatárnak, miután 2019-ben visszatért a Mainzhoz, nem alakult jól a sorsa. A legutóbbi szezon kezdete előtt a klub vezetése bejelentette, nem tartanak igényt a játékára, miután rossz szériája volt: 24 meccsen egy gólt szerzett. Társai azonban kiálltak mellette, mert – ahogyan a magyar válogatottban, ahol sokkal jobban megy neki a játék – jó hatással van a közösségre, és végül visszakerült az első csapatba. Idén júniusban újabb egy évre meghosszabbította a szerződését a Mainz-cal. 

Most pedig az idei szezonban először kezdőként lépett pályára a csapatban.

A Sallai Rolanddal felálló Freiburg szombaton szintén győzött, 3–2-re nyert idegenben a VfB Stuttgart ellen, a magyar középpályás a 28. percben gólpasszal segítette Lucas Holert, ezzel lett 3–0 az eredmény.

A múlt hétvégén viszont a német sportsajtó is tele volt egy másik magyar, Szoboszlai Dominik bemutatkozásával. A 20 éves középpályást a télen igazolta le az osztrák Salzburgtól 8,7 milliárd forintért a német RB Leipzig, de a tavaszi idényt – és az Európa-bajnokságot – ki kellett hagynia sérülés miatt. Csereként már játszott, de kezdőként egy hete lépett először pályára bajnoki meccsen, és két góllal mutatkozott be a Stuttgart ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen. A Bild azt írta, „a Lipcse szupermagyarja szétszedte a Stuttgartot”. 

A magyar válogatott szerdán este Anglia ellen játszik világbajnoki selejtező mérkőzést. A már kihirdetett keretben továbbra sem szerepel Dzsudzsák Balázs, bekerült viszont Szoboszlai, Szalai és Sallai mellett többek közt az Egyesült Államokban, a Kansas Cityben játszó Sallói Dániel, aki az idei szezonban már 12 gólt és hat gólpasszt jegyez.

Ha egyszerre lesz a pályán a hátvéd Szalai Attila, a csatár Szalai Ádám, Sallói Dániel és Sallai Roland – emlékeztetett nemrég a Trollfoci nevű Facebook-oldal – akkor a meccs az angol anyanyelvű kommentátorok számára is komoly kihívás lesz.

 
 
 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk