Lezárult a nyomozás Maradona halála ügyében

  • narancs.hu
  • 2022. március 8.

Sport

Az argentin futballegenda orvosát emberöléssel vádolja az ügyészség.

A világbajnok legenda 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Nem sokkal később ügyészi nyomozás indult, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá a halálához – írja az MTI.

Az ügyészség várhatóan a következő hetekben indít büntetőeljárást hét ember – köztük Leopoldo Luque orvos – ellen, akiket emberöléssel vádolnak.

Ha bebizonyosodik a vétkességük, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiróhatnak rájuk. Az érintettek ártatlannak vallják magukat.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon győzelemig vezette hazája csapatát, és ezen a tornán szerezte emlékezetes „Isten keze” néven emlegetett gólját is, amikor az elődöntőben kézzel ütött be egy labdát az angolok kapujába.

Az argentin legenda nimbuszán az sem csorbított sokat, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk