Magyarország marad, Budapest kiszáll a 2024-es női kézi-Eb rendezésből

  • narancs.hu
  • 2023. március 16.

Sport

Eddig úgy volt, hogy egyáltalán nem veszünk részt a torna rendezésében. Most úgy tűnik, mégis. 

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) csütörtökön közölte, hogy a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságból Magyarország nem, Budapest viszont kiszáll. 

A Telex emlékeztet, január 12-én Kocsis Máté áprilisban távózó szövetségi elnök azt nyilatkozta, hogy ezekben az időkben a kézilabda-Eb luxuscikk. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón pedig arról beszélt, hogy jelentős költségek indokolják a döntés. 

„A középdöntőket – két, egyenként hatcsapatos csoporttal – Debrecenben és Bécsben játsszák majd, így Ausztria fővárosa átveszi Budapest szerepét, ahol eredetileg az egyik középdöntő csoport küzdelmei zajlottak volna. A torna módosított lebonyolítása szerint a döntő hétvégét, azaz az elődöntőket, a döntőt és a helyosztókat is Bécsben játsszák Budapest helyett” – közölte a szövetség csütörtökön. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk