A teniszcsillagok együttéreznek az ukrán versenyzőkkel

  • narancs.hu
  • 2023. március 16.

Sport

Medvegyev szerint kötelességük megszólalni.

Visszalépett hétfői mérkőzésétől Leszia Curenko ukrán teniszezőnő az Indian Wells-i tenisztornán, ahol a fehérorosz Arina Szabalenka lett volna az ellenfele. Ezek után újságírók megkérdezték az orosz Danyiil Medvegyevet, hogy mit gondol az esetről. 

A világranglista hatodik helyén álló versenyző elmondta, együttérez az ukrán teniszezőkkel, és minden játékos kötelességének tartja, hogy beszéljenek a témáról – számol be a 444 a bbc cikke nyomán. Medvegyev azonban Curenko konkrét esetéről nem akart nyilatkozni, mert szerinte arról csak az érintetteknek van joga beszélni.

Mint arról beszámoltak a lapok, Curenko hétfőn a fehérorosz Aryna Sabalenka ellen lépett volna pályára a harmadik fordulóban, de néhány perccel a mérkőzés előtt személyes okokra hivatkozva visszalépett. 

Mint később kiderült, pánikrohamot kapott, miután a WTA elnökével beszélgetett, aki közölte vele, hogy a háború támogatása csak egy vélemény, amivel nem kéne foglalkoznia.

A témáról megkérdezték a lengyel Iga Swiateket is. A női világelső Medvegyevnél már erősebben fogalmazott a kérdésben. Elmondta, hogy nagyon tiszteli az ukrán riválisait, ugyanis ha Lengyelországot bombáznák, egyáltalán nem biztos benne, hogy képes lenne versenyezni.

Emellett arról is beszélt, hogy a teniszszövetségnek többet kellene tennie az ukrán játékosokért. Swiatek szerint mindenki csak arról beszél, hogy indulhatnak-e az orosz és fehérorosz teniszezők, miközben az ukránokról jóval kevesebb szó esik.

A jelenlegi szabályok szerint az orosz és fehérorosz profi teniszezők játszhatnak a nemzetközi versenyeken, viszont csak semleges színekben. Kivételt képez ugyanakkor a wimbledoni tenisztorna, ahol tavaly egyik nemzet képviselőit sem engedték elindulni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk