Részben vagy egészen, de visszalépünk a női kézilabda Eb megrendezésétől

  • narancs.hu
  • 2023. január 12.

Sport

„Önként, de nem dalolva”, ugyanis nincs rá pénz.

A kormányközeli tavaly állami tulajdonba került sportújság, a Nemzeti Sport „nem hivatalos, de hitelesnek ismert” forrásra hivatkozva azt írja, a 2024 decemberében megrendezendő, magyar-osztrák-svájci női kézlabda Eb lebonyolítási terve módosulni fog. Magyarország részben vagy egészben visszalép a rendezéstől.

Orbán kedvenc lapja megszólaltatta Kocsis Mátét, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökét, aki egyébként, mint a cikkből kiderül, nem indul újra a tavaszi tisztújításon.

„Az nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt” – mondta Kocsis, aki szerint tudomásul kell venni, hogy „amikor a 2024-es női tornát megpályáztuk és elnyertük, még nem volt sem háború, sem szankciók, sem energiaválság, és nem voltak az ebből eredő pénzügyi nehézségek sem.” Az ország a női kézilabda Európa-bajnokság megrendezéséről „önként, de nem dalolva” mondd le.

Az is szóba került, hogy pont egy Eb-szintű eseményre épült az MVM Dome, de Kocsis szerint ez nem lényeges kérdés. Szerinte az Európai Kézilabda-szövetség tudja, hogy Magyarország „a legjobb partnere a szervezésben”, így tudhatja, hogy az országnak nyomós oka van visszalépni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk