Már csak segítséggel tud járni Pelé, depresszióval küzd romló egészségi állapota miatt

  • narancs.hu
  • 2020. február 11.

Sport

A brazil labdarúgó-legenda el sem hagyja a házát.

Fia szerint minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Pelé depressziós az egészségi állapota miatt – írja a BBC. Edinho egy Brazíliában hétfőn megjelent interjúban elmondta, apját olyannyira zavarja, hogy nem tud önállóan járni, hogy emiatt nem igazán hagyja el a házát.

"Nagyon törékeny, és problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki nála. Képzeljék el, ő a király, mindig is impozáns alak volt, ma pedig már nem tud rendesen járni" – mondta a TV Globónak a legendás futballista fia, aki elárulta, csípőproblémák nehezítik apja járását.

A 79 éves Pelé 2012-ben esett át sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újabb problémái lettek, többször kerekesszékben tudott csak megjelenni, például a 2018-as, oroszországi világbajnokság sorsolásán is, valamint többször kórházba került vese- és prosztata-problémákkal is.

A futballtörténet egyetlen háromszoros világbajnoka, 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben szerezte meg e címet a brazil válogatottal. Pályafutása jelentős részét a Santosban töltötte, utolsó éveiben a New York Cosmos színeiben játszott.

Figyelmébe ajánljuk