Messi sírva jelentette be, hogy elhagyja a Barcelonát

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 8.

Sport

21 évnyi pályája egészét ennél a csapatnál töltötte.

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi könnyeivel küszködve vett búcsút Barcelonától és labdarúgócsapatától. A 34 éves argentin focista a Nou Campban tartott vasárnapi sajtótájékoztatón mondta el, mennyire nehezére esik a távozás.

"Az az igazság, hogy beszélni is képtelen lettem volna, annyira megfogott ez a helyzet. Nagyon nehéz nekem ennyi év után távozni és váltani, nem voltam erre felkészülve. Tavaly a karantén ideje alatt határozottan úgy voltam vele, hogy megyek, de idén meg voltam győződve arról, hogy itt folytatom, maradok az otthonomban, amit mindannyian akartunk. Ma viszont el kell búcsúznom. Sok évet töltöttem el itt. Nagyon fiatalon, 13 éves gyerekként érkeztem és 21 év elteltével feleségemmel, valamint három katalán-argentin gyermekünkkel távozom. De ez a mi otthonunk" – nyilatkozta.

Messi távozását a csapat hivatalos oldala már csütörtökön bejelentette, a döntés hátterében pedig az áll, hogy a csapat fizetési maximumokra vonatkozó új rendelkezései miatt nem tudták meghosszabbítani Messi szerződését. Bár Messi a fizetése jelentős csökkentésébe is belement volna, mégsem sikerült megoldani a helyzetet.

Messi elmondta, hogy sok szép dolog történt vele barcelonai időszaka alatt, bár volt benne rossz is, ami természetes, ő azonban ezektől csak több lett, fejlődött és gyarapodott.

"Mindent megadtam ezért a klubért és mezért, az első naptól kezdve az utolsóig. Több mint elégedetten távozhatok" – hangsúlyozta. Kifejtette azt is, hogy nagyon szeretett volna telt ház előtt búcsúzni, hallani a szurkolók ovációját, ami nagyon hiányzott neki a pandémia idején, de ez most nem adatik meg neki. Ettől függetlenül köszönetet mondott az embereknek, a drukkereknek a szeretetükért, és azért, hogy elismerték a klubért tett erőfeszítéseit.

Kiemelte, nulláról kell elkezdenie egy új életet, és nemcsak neki egy másik csapatban, hanem családjának is egy másik városban. Hozzátette: nehéz lesz nekik a változás, de tudja, hogy alkalmazkodnak és helytállnak.

"Remélem, valamilyen formában egyszer majd visszatérek, és hozzájárulhatok ahhoz, hogy ez a klub továbbra is a világ legjobbja maradjon"

– tette hozzá.

Beszédét követően a helyszínen lévők, köztük a csapattársak állva tapsolták meg Messit, aki ekkor sem tudta visszatartani könnyeit. 

A nemzetközi sajtó a lehetséges következő állomáshelyek közül a legvalószínűbbnek a Paris Saint-Germaint említi napok óta. Messi szerint még semmi sem biztos, folyamatban vannak a tárgyalások.

Messi 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül – a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk