Nyaksérülést szenvedett a romániai birkózó az olimpián

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 10.

Sport

Cătălina Axente egy dobás után érkezett rosszul, hordágyon kellett elvinni a küzdőtérről.

Komoly sérülést szenvedett szombaton a női szabadfogású birkózók 76 kilós súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a román Cătălina Axente, miután amerikai ellenfele, Kennedy Blades úgy dobta el, hogy leérkezéskor pont a nyakára érkezett. A birkózót percekig ápolták, majd hordágyon vitték el, de egyelőre úgy tűnik, nem szenvedett maradandó sérülést – írja a Guardian, amit a Telex idézett.

Blades már 6-0-ra vezetett a meccsen, amikor bő másfél perccel a vége előtt Axente mögé került, és el is tudta dobni őt. A dobás után hamar látszott, hogy a román birkózónak komoly fájdalmai vannak, ezért a bíró gyorsan le is állította az amerikait, mielőtt újabb akcióba kezdett volna. Az orvosi segítség is egyből megérkezett, és hamarosan teljes orvosi stáb volt a helyszínen, akik stabilizálták Axente nyakát és végül hordágyon vitték le őt a pályáról.

Az már a szőnyegen is látszott, hogy Axentének mozognak a végtagjai, a román birkózószövetség elnöke pedig a sportmedia.ro beszámolója szerint azt mondta, az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a birkózó gerince nem tört el, az idegei is épek és továbbra is tudja mozgatni a végtagjait és az ujjait is. Hozzátette, Axente fájlalja a jobb lapockáját, és lélegzetvételkor a nyaki gerincét is, de szerinte minden rendben lesz a birkózóval.

Nyitóképünkön Blades a sérülés pillanataiban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk