Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmet nyert kajak egyes 1000 méteren

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 10.

Sport

Varga Ádám óriásit hajrázott, a cseh versenyzőt azonban már nem tudta megelőzi.

A tokiói játékok első és második helyezettje, Kopasz Bálint és Varga Ádám egymás mellett ment az 5-ös és a 4-es pályán. A táv nagy részében Kopasz Bálint állt úgy, hogy jó hajrával akár ismét győzhet, de a legjobban a cseh Josef Dostal osztotta be az erejét. Az elején nagy tempót diktáló portugál Fernando Pimenta visszaesett,

Varga Ádám viszont a negyedik-ötödik helyről hatalmasat hajrázott, elment Kopasz Bálint mellett is és csak kis különbséggel maradt el a cseh győztestől.

Az ezüstérmes Varga Ádám (hátul) és a bronzérmes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 10-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Harmadszor fordul elő a mostani olimpián, hogy két magyar dobogósa van egy számnak. Előzőleg ezt nyíltvízi úszásban Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, illetve női kajakban a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára páros hozta össze.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk