Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf olimpia bajnok, Betlehem Dávid bronzérmes

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 9.

Sport

Hatalmasat úszott két magyar sportoló is, közéjük csak a német Oliver Klemet furakodott be.

Fantasztikus úszással, szinte végig vezetve nyert aranyérmet a párizsi olimpián a 27 éves Rasovszky Kristóf. Rasovszky Tokióban három éve ezüstöt nyert, de most magabiztos teljesítménnyel utasított maga mögé mindenkit a tíz perc híján két óráig tartott menetében a Szajnában, hogy aztán másodpercekkel később Betlehem Dávid harmadikként érjen célba, így a dobogó kétharmada magyar lett, közéjük ezüstérmesként Oliver Klemet ékelődött be. 

 
Rasovszky Kristóf úszik az arany felé
fotó: Czelgédi Zsolt / MTI
 

Rasovszky két és fél kilométernél vette át a vezetést, onnantól tulajdonképpen különversennyé változott a szám, hiszen csak Klemet tudta vele tartani a tempót, de kétszáz méterrel a vége előtt már látszott, hogy ő is lemaradt, a célegyenesben pedig még növelni is tudta előnyét a Balatoni Cápa becenévre hallgató sportoló. 

 
Betlehem Dávid a bronz felé tart
fotó: Czelgédi Zsolt / MTI 

A 20 éves Betlehem Dávid az olasz Acerenzával vívott óriásit a harmadik helyért, de az utolsó métereken leszakította magáról, és ott lehetett a dobogón. A célban összeölelkezett a két magyar. A német címvédő Florian Wellbrock a nyolcadik lett.

 
Célbaérés után pár perccel a két győztesünk: Rasovszky Kristóf (j) és Betlehem Dávid (b)
fotó: Czelgédi Zsolt / MTI

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk