Olasz-angol döntő lesz a foci Eb-n

  • narancs.hu
  • 2021. július 7.

Sport

Anglia hosszabbításban 2-1-re verte Dániát az elődöntőben. 

Anglia legyőzte Dániát a szerda esti londoni elődöntőben a foci Európa-bajnokságon. 

Először egy szabadrúgásból mintegy 25 méterről Mikkel Damsgaard csavarta be az angol kapuba a labdát, megszerezve a vezetést Dániának a 30. percben, majd Anglia egyenlített, amikor egy beadásból Sterling lövése az együtt érkező Walker és Simon Kjaer közül végül a dán játékosról pattant be a kapuba, így öngól lett. 

A csapatok a továbbiakban a rendes játékidőben a nagy iram és több komoly helyzet ellenére sem bírtak újabb gólt szerezni, így hosszabbítás következett. 

A kétszer 15 perces hosszabbítás első félidejében Anglia egyértelműen fölénybe került, szinte teljes egészében a dán térfélre tolódott a játék, a dán kapu folyamatosan nyomás alatt volt. A 102. perc környékén Sterling két dán védő, Jensen és Maele között elesett a 16-oson belül, ezzel tizenegyest harcolt ki. Harry Kane lövését Kasper Schmeichel ugyan kivédte, de a kipattanót Kane-nek sikerült belőnie a kapuba a 104. percben. 

A második félidőben rákapcsoltak a dánok, azonban emberhátrányban játszottak, Jensen ugyanis lesérült, és már nem tudták lecserélni. Végül nem sikerült a dán egyenlítés, így maradt a 2-1 az angoloknak. 

Az olasz válogatott kedden a másik elődöntőben Spanyolország ellen a rendes játékidőben szintén 1-1-et játszott Federico Chiesa 60. percben, majd Álvaro Morata 80. percben szerzett góljával. A két csapat a hosszabbításban sem tudott újabb gólt szerezni, a tizenegyespárbajt viszont végül Olaszország nyerte 4-2-re, így a döntőt Olaszország és Anglia játssza. 

A labdarúgó Európa-bajnokság döntője vasárnap magyar idő szerint este 9-kor lesz Londonban. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk