Szijjártó: egy magyar szurkolót tartóztatott le a brit rendőrség

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Sport

Aki eddig nem kért konzuli segítséget.

„Vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, ezáltal a nagykövetség dolgozóinak sem” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Anglia-Magyarország világbajnoki selejtezőn, kedd este történt szurkolói rendbontásról a Facebookon egy videóban.

Szijjártó közlése szerint egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le – mindketten a magyar válogatottnak szurkoltak –, jelenleg is úgymond a rendőrség vendégszeretetét élvezik. A külügyminiszter azt is hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban állnak a brit rendőrséggel, bár a magyar szurkoló még nem kért konzuli segítséget.

Mint ismert, az 1-1-es döntetlennel végződő meccs első perceiben tört ki verekedés a vendégszektorban. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a rendbontás, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán bejelentette, vizsgálja az angol–magyar meccsen történteket.

(Facebook/Szijjártó Péter)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk