Tállai András kiugrott Minszkbe egy focimeccsre

  • narancs.hu
  • 2023. november 3.

Sport

Az államtitkár boldogan posztolt Belarusz fővárosának stadionjából.

Úgy tűnik, nem csak Szijjártó Péter érzi magát fantasztikusan különféle diktatúrákban, hanem a külügyminiszternél jóval csendesebb egykori NAV-elnök, jelenleg pénzügyminisztériumi államtitkárként és fideszes országgyűlési képviselőként dolgozó Tállai András is: a politikus csütörtök este töltött fel képet Belaruszból, ahol a jelek szerint a Minszkben rendezett Dinamo Minszk - BATE Boriszov mérkőzést tekintette meg, amit egyébként utóbbi egy góllal nyert.

A jó viszony egyébként annyira nem meglepő, hiszen Tállai többször is vendégül látta Mezőkövesdten a helyi stadionban nemzetközi meccsekre a BATE Boriszovot, mivel ő a borsodi klub elnöke. Valószínűleg ezt a szívességet viszonozták a belaruszok. Az ukrajnai háború körül mutatott viselkedése miatt Belarusz is szankciók alatt áll a foci világában, de lazábbak alatt, mint Oroszország: ők nincsenek kitiltva a versenysorozatokból, de egyikük sem játszhat hazai pályán, emiatt kényszerülnek albérletbe, és így találták meg Mezőkövesdet (a belarusz válogatott pedig egyszer Újpestet is).

Azt érdemes megjegyezni, hogy bár itt Tállai csak a sport fontosságát emelte ki a képhez tartozó kommentjében, azért igazán nem lehet azt állítani, hogy a BATE vezetése ne lenne valószínűleg jól bekötve Aljakszandr Lukasenka diktátorhoz:

a klub tulajdonosa a belarusz ipar egyik büszkesége, a Boriszov Autó- és Traktorelektronika, természetesen állami cég, bár Tállai képéről nehéz felismerni, tulajdonképpen kikkel nézte együtt a meccset.

Talán izgalmas apróság még, de amióta Lukasenka vérbe fojtotta 2020 nyarán az elcsalt választások miatti országos tüntetéssorozatot, összesen három magyar politikus járt biztosan Belaruszban: a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula, Szijjártó Péter fideszes külügyminiszter és a már említett Tállai András.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk