Az EP elítélte Szijjártót, a mininszter korruptozással vágott vissza

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Külpol

A külügyi államtitkár szerint azért kritizálják a minisztert, mert békepárti. 

Az Európai Parlament állásfoglalásban ítélte el Szijjártó Péter külügyminisztert, amiért szembemenve az uniós politikával tárgyalt Belaruszban. Az EUrológus beszámolója részletezi az állásfoglalást, mely szerint „a Lukasenka-rezsim által folyamatosan elkövetett, korlátozás nélküli elnyomást és az emberi jogok szisztematikus és széles körű megsértését, beleértve a rossz bánásmód és kínzás számos esetét, valamint a politikai foglyok és más, politikai alapon üldözött személyek, például újságírók, emberi jogvédők, független szakszervezeti aktivisták és mások teljes elkülönítését és nem megfelelő orvosi ellátását".

Szijjártó egy Facebook-posztban reagált az esetre: „Megint leszálltunk tankolni Almatiban. Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?”. 

Menczer Tamás külügyi államtitkár is bejelentkezett, aki az EP-t „gittegyletnek” nevezte. A megfejtése szerint azért kritilázták Szijjártót, mert ő békepárti, békét akar, miközben a képviselők háborúpártiak. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk