Valter vezet, megőrizte a rózsaszín trikót

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. május 14.

Sport

A magyar kerékpárversenyző továbbra is az élen áll összetettben a Giro d'Italián. 

 

 Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín, és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Notaresco és Termoli közötti 181 kilométer egy kisebb emelkedőt leszámítva sík szakasz volt, így sprintbefutó döntött, melyben az ausztrál Caleb Ewan bizonyult a leggyorsabbnak. A Groupama-FDJ magyar bringása a győztesével azonos idővel ért célba.

Összetettben a 22 esztendős Valter Attila előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt.

„Szeretnék minél előbb 10 között zárni egy-egy Grand Touron, meg szakaszt nyerni – tehát olyan eredményeket elérni, amik szépen elvezetnek a kerékpározás csúcsára”  – nyilatkozta a Magyar Narancsnak decemberben Valter Attila. – „Hosszú távon pedig, 5 éven belül szeretnék minden GT-n legalább egy szakaszt nyerni, összetettben versenybe szállni a legjobb helyezésekért, elérni a dobogót. Eddig bejött, hogy már-már irreális célokat tűztem magam elé, hiszen a kisebbek így már nem tűnnek olyan nagy kihívásnak.”

 

Figyelmébe ajánljuk