12 millió forintot ad az Átriumnak a II. kerület

  • narancs.hu
  • 2022. július 7.

Színház

A fővárosi és a kerületi támogatás mellett gyűlnek a magánadományok is.

12 millió forinttal támogatja az Átrium Színházat a II. kerületközölte Őrsi Gergely polgármester a Facebook oldalán.

A II. kerület 2020 óta ítél oda előadó- művészeti tevékenységet végző szervezeteknek támogatásokat.  Az Átrium mellett a pályázaton kapott támogatást az Erdődy Kamarazenekar Alapítvány, a FÜGE Egyesület, a Jurányi Ház, a Sivasakti Kalánanda Táncszínház és a Soharóza Közhasznú Egyesület is.

"A II. kerület önkormányzatának elsődleges feladata, hogy biztosítsa a saját tulajdonában lévő kulturális intézmények működését – az Átrium nem tartozik ezek közé – a szerk. –, ugyanakkor hiszem, hogy a sokszínűség és a sokszínű kultúra olyan érték, amelyért mindannyiunknak tenni kell" – írta Őrsi. "Az elszürkült Margit körútra az első színt éppen az Átrium hozta, amikor egy évtizede újra élet költözött a bezárt mozi helyére. Azóta rajtunk, budaiakon kívül szerte a városból, sőt az országból hétről-hétre ezrek töltötték meg az Átrium nézőterét."

Mint ismert, június végén jelentette be az Átrium, hogy két héten belül kénytelenek bezárni, mert nem kapták meg a várt állami támogatást. Azóta azonban a nézők komoly összegű adományt adtak össze, míg a főváros egy olyan pénzügyi mentőövprogramot dolgoz ki, amivel az Átrium mellett többek között a Centrál Színházat és Pintér Béla Társulatát is segítené.

(Facebook/Őrsi Gergely)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk