"Meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát"

  • narancs.hu
  • 2022. július 8.

Színház

Eddig több mint 40 millió forintot adományoztak a nézők, és ebben még nincs benne az Egy kávé az Átriumért akcióból származó pénz. Hamarosan lehet majd jegyet venni az őszi előadásokra.

"Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében, meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát" – ezt írta csütörtök éjjel a színház, mely az állami támogatás hiánya miatt a bezárás szélére került. 

"Nem gondoltuk, hogy az Átrium kényszerű bezárásának lehetősége pár nap alatt több ezer embert és sok millió forintot mozgat meg a tikkasztó nyár, az uborkaszezon kellős közepén. Nem gondoltuk, hogy a világ minden szegletéből kapunk üzenetet és pénzt a folytatásra. Itt jellemzően sok-sok ember mikroadományáról van szó, nem százezres tételekről, bár van olyan is. De ugyanolyan hálásak vagyunk a vidéki kisnyugdíjasnak, a kisvárosi cipőbolti eladónak, a kőbányai felszolgálónak, a buda óvónőnek, akik a napról napra kevesebbet érő fizetésükből utalnak el párezer forintot, csak hogy mi legyünk. Úgy érezzük, hogy szimbolikus dologgá vált az Átrium."

Arról számoltak be, hogy csütörtök estig több mint 40 millió forint adományt kaptak a nézőktől, és ebben még nincs benne az Egy kávé az Átriumért elnevezésű csütörtöki akció. 40 kávézó csatlakozott a kezdeményezéshez, mely során felajánlották a tegnap elkészített kávékból származó bevételét a színháznak. Hogy e kezdeményezésből mekkora összeg jut az Átriumnak, az pénteken derül ki. De a főszervező Jedermann beszámolója szerint csak ők 229 700 forintnyi kávébevételt és 177 535 forint adományt gyűjtöttek, azaz 407 235 forintot utalnak majd az Átriumnak.

„Ti kifejeztétek azt az igényeteket, hogy erre a színházra szükségetek van. Fontos tudnotok, hogy a színház működtetéséhez évente több száz millió forintra van szükség, de ezt elsősorban nem tőletek várjuk, hanem azoktól, akik a kultúrára szánt közpénzek felett döntenek. Erőt és reményt a folytatáshoz viszont mindenek előtt a ti támogatásotok ad, hogy küzdjünk a színház fennmaradásáért” – írta az Átrium. Hozzátették, hamarosan elindítják a augusztus-szeptember-októberi előadásokra a jegyvásárlást.

(Facebook/Átrium)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk