ifj. Vidnyánszky Attila Woyzeck rendezése lett az év előadása az idei POSZT-on

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. június 16.

Színház

Díjazták a Radnóti Színház 10 című előadását, Szirtes Ágit, Horváth Lajos Ottót és Trill Zsoltot, Csákányi Esztert, Mészáros Blankát, de ifj. Vidnyánszky Attilát is.

Kihirdették a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjazottjait.

Idén a Nemzeti Színház Woyzeck-előadása nyerte a szakmai zsűri legjobb előadásnak járó díját. A legjobb rendezés díját Sebestyén Aba kapta a Radnóti Színház 10 című, Székely Csaba darabja alapján készült adaptációjáért.

A legjobb női főszereplő Szirtes Ági lett, aki a Katona a Rozsdatemető 2.0-ban Pék Mária szerepét játssza. A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat megosztva Horváth Lajos Ottó és Trill Zsolt kapta a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház Caligula helytartója című produkciójában nyújtott alakításukért.

A legjobb női mellékszereplő Csákányi Eszter lett (Secondhand, Örkény Színház), a legjobb férfi mellékszereplő pedig Erdei Gábor (Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél, Tamási Áron Színház).

A legjobb 30 alatti női színész Mészáros Blanka (Jeanne D'Arc, Katona) és ifj. Vidnyánszky Attila (A diktátor, Vígszínház) lett.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk