Rudolf Péter: „Túl sok fájdalom, indulat tört a felszínre”

  • narancs.hu
  • 2020. március 25.

Színház

Reméli, hogy ami most történik a színházi szakmában és a világban, tiszulást hoz, katarzist.

„Kivételes megtiszteltetés a Vígszínház igazgatójának lenni, de ezek most nem lehetnek az öröm pillanatai. Túl sok fájdalom, túl sok indulat tört felszínre az elmúlt hetekben. Abban reménykedem, hogy minden, ami most történik a színházi szakmában és a világban, az tisztulást hoz, katarzist” – írja közleményében Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója.

Karácsony Gergely kedden délután jelentette be, hogy másfél évre Rudolf Pétert nevezi ki a hatalmi visszaélésekről és agresszív kommunikációról szóló vádak miatt lemondott Esznyi Enikő helyére, aki a pályázatát is visszavonta.

„Köszönöm a döntéshozók bizalmát és a társulat támogatását. Amennyi erőt ad ez a támogatás, akkora felelősséget is ró rám. (…) Sem a színház, sem a világ nem lesz már ugyanolyan, mint annakelőtte. Nem tudhatjuk, mikor áll vissza a rend, mikortól tehetjük újra a dolgunkat. Örülni majd csak akkor lesz okom, okunk, ha újra felmegy a függöny, ha teltházak előtt tudunk megharcolni szereppel, önmagunkkal. Ha újra béke lesz bennünk és a világban. Addig is, teszem a dolgom, és minden erőmmel azon leszek, hogy a Vígszínház készen álljon az újraindulás pillanatában” – írja az új színházigazgató.

Figyelmébe ajánljuk