Újabb nyilatkozatot tettek a Vígszínház elszerződött társulati tagjai

  • narancs.hu
  • 2020. március 23.

Színház

Hiányolják a beismerést és a bocsánatkérést.

A Vígszínház egykori munkatársai ismét niylatkozatot adtak közre, amelyben üdvözlik, hogy Eszenyi Enikő visszavonta igazgatói pályázatát. Emellett azonban kiemelik, hogy hiányolják Eszenyi részéről a beismerés és a bocsánatkérés gesztusát. Hangsúlyozzák, hogy kiállásukban és megszólalásukban nem politikai szándék volt, hanem morális és szakmai kérdések vezérelték őket.

"Korábbi nyilatkozatunkkal a verbális erőszak és a hatalommal való visszaélés ellen léptünk fel, megosztva saját tapasztalatainkat" – írják.

A nyilatkozatot kiadók hangsúlyozzák, hogy az említett eseményekben nem Eszenyi volt az áldozat, aki még csak nem is reagált érdemben a megfogalmazott és nyilvánosságra hozott állításokra, általában pedig tagadta azokat.

A színház volt dolgozói elengedhetetlennek tartják, hogy a fenntartó lefolytassa a már korábban elrendelt vizsgálatot, hogy kiderüljön, a Vígszínház volt és jelenlegi munkatársai által említett események jogilag is zaklatásnak minősülnek-e, hogy azok megengedhetők-e egy munkahelyen, egy színházban. Mint írják, "azt állítjuk, hogy ez a viselkedés nem fogadható el, ártalmas, és véleményünk szerint nem elkerülhető, hogy ebben a kérdésben a Fenntartó is állást foglaljon".

Lemondott Eszenyi Enikő és visszavonta pályázatát

A Vígszínház vezetője ezt a Facebookon jelentette be. A társulata jó része kérte, vizsgálják ki az igazgató abúzusait. "Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez alatt a néhány nap alatt: támogatást, gyűlöletet, együttérzést és kiközösítést" - írja Eszenyi Enikő a Facebook oldalán.

Figyelmébe ajánljuk