Színház

Helyben

Katica ultramaratonista, Vihar Friderik kitűnő sprinter, aki középtávon is viszonylag jól teljesít, a többiek pedig csak kocafutók: ennyi mindenképp kiderül ebből a futópadokra szerkesztett előadásból.

  • Rádai Andrea
  • 2021.11.24 21:00

Elkötötték Thespis kordéját

Nemcsak az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet ingatlanvagyona került egy újabb tollvonással a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítványhoz, de hamarosan a fenntartói jogkör átadásáról is határoznak. A kedvezményezett Vidnyánszky Attila.

A világot tartó oszlopok

Az 1998 óta működő Baltazár Színház legújabb darabját a házi szerzőjüknek számító Vörös István írta.

  • Sándor Panka
  • 2021.11.24 20:55

Kisrigók

Szaszka 6 éves, Csabó 5, Gigi 4. Testvérek, de hárman három különböző helyen élnek: egyikük gyerekotthonban, a másik kettő nevelőmamánál.

A róka szomja

A kisgyerekkornak is megvannak a maga egyszerűnek tűnő, mégis bonyolult kérdései. Új társaságban nehéz a beilleszkedés, a nagyobbakkal való játék kiközösítéssel, csúfolódással, elnyomással párosulhat, vagy egyszerűen csak rossz az együttlétek dinamikája.

Rabtánc a lábon

A nézőtérrel szemben vörös bársonyfüggöny, a padlón rózsaszín szőnyeg (látvány: Horváth Jenny és Komesz Borbála). Az első jelenetben az ezüst különböző árnyalataiban járják táncukat a szereplők, ruhájukon a születési dátumukat közlő rajtszámok. A fokozatosan kudarcba fulladó, készakarva nevetséges koreográfia tökéletesen megalapozza az egész előadás hangulatát.

  • Sándor Panka
  • 2021.11.10 21:00