Kókusztejes mangópuding
Hozzávalók (4 adag)
1 nagy (kb. 60 dkg súlyú) érett
mangó
negyed zöldcitrom leve
2 lap zselatin
1 dl kókusztej
2 evőkanál méz
A mangót előkészítjük, a húst felkockázzuk, ezt két módon tehetjük: vagy zöldséghámozóval meghámozzuk, magja mentén leszeleteljük és így vágjuk fel, vagy a lapos mag mentén, héjastul szorosan levágjuk a két ovális felet, azt éles késsel beirdaljuk, kifordítjuk, így könnyen leszelhető kockákat kapunk. A mangó húsát a negyed zöldcitrom levével robotgépben simára pürésítjük. A zselatint tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet egy kis lábasban felmelegítjük, a mézet is hozzáadjuk. A zselatint kinyomkodjuk, a meleg kókusztejbe tesszük, abban elkeverjük, így azonnal feloldódik. Összekeverjük a mangópürével, és négy kis tálkába vagy üvegpohárba töltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára vágott pisztáciával, gránátalmamaggal és/vagy fekete szezámmaggal.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com