fesztek - Blues, fashion, clown

  • .
  • 2008. november 27.

Trafik

VIII. Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál: A The Glenn Miller Orchestra koncertjével kezdődik a program november 28-án 17.30-kor a Vasúttörténeti Parkban (Bp.
XIII., Tatai út 95.), majd 21.00-tól a Bakelit Multi Art Centerben (Bp. IX., Soroksári út 164.) szving táncos partival horvát, német és magyar big bandek zenéjére. Aztán egészen november 30-ig a Klauzál Gábor Művelődési Központban (Bp. XXII., Nagytétényi út 31-33.) folytatódik a bál. 30-án gálakoncert 20.00-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Budapest Fashion Week: naponta hét divatbemutató, huszonegy magyar tervező kollekciói, nagy bulival november 28-29-30-án a VAM Design Centerben (Bp. VI., Király u. 26.).

Fliegauf-retrospektív: Rengeteg; Dealer; Milky Way és a kisfilmek november 28-tól december 3-ig. Az utolsó vetítés a Művész moziban díszbemutató lesz, Fliegauf legújabb munkája, ami "halálközeli élménybeszámolókat" tartalmaz. (Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

XI. Bluespatika Jamboree Fesztivál: Szakmai és közönségtalálkozó a blueszene bemutatása, hazai és külföldi előadók fellépésével a Gödör Klubban november 28-án 20.00 órától ingyen (www.jamboree.co.hu; www.bluespatika.com). (Gödör Klub, Bp. V., Erzsébet tér).

Mecénás napok: A Műcsarnok a Budapest Art Fair után néhány nappal, november 28-30. között a Reneszánsz Év 2008 keretében mutat be tizenegy kortárs magángyűjteményt. A rendezvény kiállításból, díjátadóból és kerekasztal-beszélgetésből áll (www.mucsarnok.hu).

Újbor és Sajt Fesztivál: Magyarország legjobb újborai, sajtokkal és kulturális programmal a Vajdahunyadvárban (www.ujboressajtfesztival.hu; www.mezogazdasagimuzeum.hu).

X. Making New Waves Fesztivál: A Trafóban (Bp. IX., Liliom u. 41.) a művészet és a technológia együttműködése a lényeg. December 4-én Karlheinz Stockhausen Mantra című művével indul (www.makingnewwaves.hu).

Bohócnők fesztiválja Bécsben: A felnőtteknek szánt előadásokon olyan világhírű bohócnők provokálják majd a közönséget, mint Nola Rae, a svájci Gardi Hutter vagy az amerikai Hilary Chaplain (www.clownin.at).

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?