kertész lesek - CAFÉ INTENZO

  • .
  • 2011. június 16.

Trafik

Eddig azt gondoltuk, hogy az ember nem szórakozni jár a Károli Gáspár Református Egyetem rektori hivatalába (Bp. IX., Kálvin tér 9.), bár az kétségtelen, hogy a vendéglátó- (szórakozó-?) helyek szinte blokád alá veszik a patinás létesítményt.
Sőt úgy tűnik, az áttörés is megtörtént. Már nemcsak a körbezárt műemlék épületben, hanem a kertjében is leülhetünk, és bár csupán pár lépésre vagyunk az immár hatalmas késes-villás KRESZ-táblával is megpecsételt Ráday utcától, zongorázni lehet a különbséget: a környékbeli helyekhez mérten a Café Intenzo a mennyei béke szigete. Árnyas zug a soha el nem készülő Kálvin tér reménytelenségében, a menekülési útvonal megnyugtató végállomása. És nem csak a nevében kerthelyiség. Leginkább egy vidéki kúria lugasára emlékeztet, de úgy, hogy közben cseppet sem lepődnénk meg, ha Henri Rousseau valamelyik vad macskája bújna elő a bokorból.

Azon már sokkal inkább, hogy nemcsak a limonádékkal és sörökkel, de változatos ételekkel is a kedvünkben jár a - rádays átlaghoz mérten rendkívül kiegyensúlyozottnak tűnő - személyzet. Mosolygós felszolgálás, diszkrét érdeklődés, szóval meg vagyunk véve. A spenótleves (530 Ft) primőr, kár, hogy a beleszórt sajtdarabkák "tapintása" leginkább a gumilabdát idézi. A chef intenzo burger (1990 Ft) marhája szintén telitalálat, de itt is a részleteken bukik meg a dolog. Mert igaz ugyan, hogy friss saláta és vállalható krumpli jár mellé, de sajnos olyan szezámmagos zsömle is, amire egy vasútállomás "buci büféjében" sem tudnánk jó szívvel gondolni. A körtés, túrókrémes, mandulás palacsintával (890 Ft) már nincs semmi baj, a bosszantó hibák ellenére is határtalannak tűnik elégedettségünk. Aki ennél többet akar a belvárosban, kánikulában, költözzön Helsinkibe.

Figyelmébe ajánljuk