De mindez csak látszat! Ha jobban megfigyeljük a szedett-vedett díszletet, egyértelmű, hogy igazából a belsőépítész koncepciója valósult meg, a "mintától" eltérően itt szó sincs igénytelenségről, szükségmegoldásokról - a Palapa ilyennek van kitalálva. Ráadásul "kertész les" sem a jó idő miatt - zuhogott eső - szerepel a címben: egy hangulatos melegházat csaptak az épülethez, ami zord külsőségek közepette is trópusi hangulatot produkál.
A felszolgáló "igazi főúr", vérében van a szakma, magabiztosságát viszont csak a tökéletes tortillaleves (430 Ft) után értjük igazán. De az ezt követő ún. Fiesta-tál (3940 Ft) még így is meglepetést okoz. Először a méretével. Az étlap "gasztronómiai kalandozást" ígér 2 személy részére - négyféle étellel, arra azonban nem számítottunk, hogy ez a négyféle - rafinált tortillatekercsek a gyengédtől a méregerősig, sült oldalas - négy "teljes" adagot jelent, amit ráadásul bőséggel körítettek steakburgonyával és változatos salátákkal. A felét sem tudjuk megenni, a felszolgáló rutinosan viszi csomagoltatni a maradékot. Bőségtálunkat flannal (540 Ft), karamellás mexikói pudinggal koronázzuk meg, ami úgyszintén tökéletes.
Nehogy félreértsék, nem a mennyiségtől ájultunk el, a tartalomtól. A fene gondolta volna, hogy Szentendre épp mexikóiban nyújt kiemelkedőt.