tévésmaci - A sül Übü

  • .
  • 2008. február 21.

Trafik

Ezt kaptam, basszus! A rókalelkű kánya lánya: Sztoriban vagyunk? Megvan Önöknek is Doktor Miroslav Smetacek, aki cirkuszi vakondként tengette kenyerét a kies Ceske Budejovicében?

Ezt kaptam, basszus! A rókalelkű kánya lánya: Sztoriban vagyunk? Megvan Önöknek is Doktor Miroslav Smetacek, aki cirkuszi vakondként tengette kenyerét a kies Ceske Budejovicében? A vajlelkű kritikusnak ő jutott eszébe, meglátva a jövő heti műsorban Sir Stanley Lancaster vagy Lanchester (a vastagbélrák tudja, a csávó mindenképpen lankasztó) új filmjét. Emlékszünk még az érdemeibe belesült majesztróra, a Pálpuszták népe című természet... khm... filmje vetítéséről. Hát legyen két körösztanyja annak, aki ezt ép ésszel végignézi. És aki még nem lőtte főbe magát vagy a szomszédot a heti kínálattól, azcsináljon úgy, mint a kis Pilinszky Sztavrogin, kérje a köpenyét, mint a régi béke- és lepketáborban. A túlélők meg idomítsanak langusztát távkapcsolóval.

Paródia vagy mi, maguk szerint milyen? Így, hogy ideraktam, nem bírom elmesélni, hogy mi volt, amint Réthy és Verpeléti átvágtak a ragadáncsos-szúrós bozóton, és meglátták a makadámutat. Pedig cifra kaland volt! De inkább tévézzünk. A csávót, akitől ezt az izét kaptam, ismerik maguk is. A jövő héten megnevezem, simán földobom önöknek! Vagy írok egy Csontzenét.

Pénteken (22-én) mit is szépítsem, kásává tévézzük az agyunkat. Én például felkelek már reggel hétkor, hogy a film+-on megnézzem Jean Marais-val az e héten elmulasztott Monte Cristo grófját 1955-ből. Dehogy kelek én fel bármilyen gróffal, keljen fel vele a Dózsa György, az az ő reszortja. Ugyanakkor az elmondottak természetesen nem jelentik azt, hogy lefeküdnék egy párttitkárral. Este még egy e heti mulasztás, pedig bekarikáztam: 19.15-kor A királynő az HBO-n. Hm, a Twin Peaks moziváltozata, a Tűz, jöjj velem! 21.50-kor az m2-n? Dehogyis; a Twin Peaks iszonyú ciki, tök égő volt már régen is. Arrébb ugorván egy csatornával, 22.20-kor a Dunán Az ígéret megszállottja - na, mondhatnám, hogy az én vagyok, így adva finoman az értésükre, hogy csipázom Dürrenmattot; de annyival többen vannak, akik mindebből sokkal jobban szeretik Jack Nicholsont. Mér' ne lenne igazuk? Szóval nem én vagyok. Az viszont én voltam, aki múlt héten szóvá tette a Rabold el az elnököt!-öt, s máris itt van 22.55-kor, és pont a film+-on (bocsika, kicsit ugye hamarabb ment, mint a Bartók terem). Éjfél után öt perccel az RTL Klubon Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete, angol krimi 2004-ből. Az ördög hitte volna, hogy még csinálnak ilyeneket!

Szombaton 18.35-kor az Eladó kísértettel indítjuk a napot a Filmmúzeumon (azért kezdődik 35-kor, mert akkor is készült). Nyolc óra ötkor Hiúság vására a Dunán (2004) vagy fél kilenckor Hálózat az MGM-en (1976-os; ne keressék, a Hálózaton nem lesz ugyanekkor Emgéem). Éjfél után (pontosan 15 peccel) eljönnek New York árnyai az m1-re. Na, ez az egyetlen valami a héten - hallgassanak rám, majd hétfőn szunyálnak a melóban!

Vasárnap lesz ugyan egy A Manderley-ház asszonya este kilenckor az m2-n, de azt ki nem látta? 0.05-kor ugyanitt egy Csoportkép hölggyel, de azt meg ki nem olvasta? 22.10-kor egy Lángoló Mississippi az MGM-en - Dzsinn Hackman és a Villám Dafoe.

Hétfőn, no a ViaSat3-on este hétkor induló Miért éppen Alaszka kábé százszor jobb volt anno is, mint a Twin Peaks (kábé egyidősek).

Kedden ki marad fenn 1.45-ig a Macerás ügyeket megnézni?

Szerdán viszont 15.30-kor Toto diabolicus a Filmmúzeumon. Az vagyok én. Nem is a balek Cary Grant az RTL Klubon 0.20-kor az Észak-északnyugatban, egyem a Hitchcock zúzáját (ejtsd: zuzáját).

Csütörtökön végre fájront, részemről a fáklyás, önök viszont megnézik a Carrie-t 22.25-kor az MGM-en vagy Sissy Spacek fejire borítanak egy veder vért. Sámliképpen se tévézzenek. A helyes válasz: nem, nem, soha.

Figyelmébe ajánljuk