Ha december közepén utazik a Ryanairrel, kezdhet aggódni: sztrájk várható

  • narancs.hu
  • 2017. december 7.

Tranzit

Ilyen még nem volt az ír légitársaság történetében.

Négyórás sztrájkba léphetnek december 15-én a Ryanair olaszországi bázisán szolgáló pilótái – írja az AIRportal.hu az AFP-re hivatkozva. Az akció azért is példátlan, mert a Ryanair dolgozói eddig még soha nem léptek sztrájkba, bár az egyes repülőterek alkalmazottjainak gyakori munkabeszüntetése olykor az ír légitársaság járatait is érintette.

A mostani sztrájkot az váltotta ki, hogy a dublini központú cég vezetése megtagadta, hogy az olasz munkavállalókkal tárgyaljon a munkaszerződések megváltoztatásáról. Az ANPAC szakszervezet azt állítja, az olaszországi Ryanair-pilóták egy kollektív szerződés létrehozásáról szerettek volna tárgyalni, ám a Ryanair – amely egyetlen szakszervezeti tömörülést sem ismer el – még csak válaszra sem méltatta őket, így a szakszervezet sztrájkba hívta a pilótákat.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az AFP-nek reagált a Ryanair is, és azt mondták, sok ilyen sztrájkfelhívást kaptak már, de ezeket a pilóták figyelmen kívül szokták hagyni, és szerintük ez most is így lesz. Amennyiben mégis lesz sztrájk, az december 15-én déltől kezdődik és négy órán át tart.

Az ír légitársaságra egyébként mostanság rájár a rúd: szeptemberben több száz járatukat voltak kénytelenek törölni, vélhetőleg a munkaerőhiány miatt, bár ezt ők nem vallották be.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.