Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést

  • MTI
  • 2022. december 15.

Tudomány

Újabb díjat kapott a Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a Pennsylvaniai Egyetem kutatóprofesszora.

„Karikó Katalin felfedezésével emberek millióinak életét menthette meg, és neki köszönhető az is, hogy ma már egy biztonságosabb világban élhetünk, hiszen van fegyverünk a pandémiát okozó Covid-19 vírussal szemben, mely a későbbiekben akár egy következő pandémiában sokkal gyorsabban bevethető” – emelte ki köszöntőjében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Karikó Katalin az eseményen tudományos előadást tartott, amelyben az mRNS 1961-es felfedezésétől a Covid-vakcina kifejlesztéséig eltelt 60 év legfontosabb állomásait idézte fel.

A Semmelweis Egyetem nagy presztízsű nemzetközi díját, a Semmelweis Budapest Awardot az egyetem szenátusa 2009-ben alapította. A kitüntetést olyan, természettudományos területen dolgozó, világszerte elismert eredményeket elérő tudósoknak ítélik oda, akiknek munkássága új utat mutat és az emberiség fejlődését szolgálja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk