100 millió HIV-fertőzött nigériairól hazudozott a Fidesz házi „szakértője”, de a nigériai nagykövet pompásan tette helyre

  • narancs.hu
  • 2018. március 30.

Választás 2018

„Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek találjuk” – írja közleményében a nagykövet.

„Teljességgel abszurdnak, meggondolatlannak, könnyelműnek és sértőnek ítéljük, hogy Kásler és ifj. Lomnici urak ellenőrizetlen adatokat használnak a magyar közvélemény Nigériáról alkotott képének befolyására, ezzel saját propagandacéljaikat szolgálva” – írja közleményében dr. Eniola Ajayi, a Nigériai Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete.

A nigériai nagykövetség Facebook-oldalára is kikerült levelében a nagykövet arról ír, hogy ifj. Lomnici Zoltán egy fideszes lakossági fórumon 100 millió nigériai AIDS-fertőzöttel riogatta a résztvevőket, holott az állítás órási kamu. Ráadásul ifj. Lomnici az adatokat dr. Kásler Miklósnak tulajdonította, aki egy másik fórumon szintén hasonlókról beszélt.

A budapesti nagykövetség cáfolja a kormánybarát, békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivőjének állításait, mivel az nem tükrözi a valós nigériai helyzetet (az országban a legfrissebb adatok szerint 3,2 millió polgár él HIV-fertőzéssel).

A közleményben dr. Eniola Ajayi megjegyzi, hogy tiltakoznak a kijelentés miatt, és követelik, hogy az érintett személyek vonják vissza állításaikat, valamint bíznak benne, hogy a jövőben nem tesznek ehhez hasonló „felháborító és méltatlan kijelentéseket”.

Figyelmébe ajánljuk