3-6 százalékkal számol Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

Egy saját felmérésük szerint a szavazóik kétharmada átszavazott egyéniben a közös ellenzéki jelöltre. 

Az országos listán 3-6 százalék közötti eredményre számít Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint esélyes, hogy a szervezet jobb eredményt ér el, mint négy éve.

Kovács Gergely vasárnap este, az urnazárást követően azt mondta, az MKKP-nek sikerült megvalósítania azt a célját, hogy a kampánybüdzséjük felét „értelmes dolgokra” költsék el – azaz pályázatot írtak ki hasznos és kreatív projektekre –, de még így is mintegy 50 millió forint maradt a kasszában.

„A magyar pártfinanszírozás szépsége, hogy egy hónap alatt annyi pénzt kapsz, mint amúgy két vagy három év alatt a párt működésére, és tényleg 3-4 hét alatt kell mindent elkölteni” – fogalmazott, hozzátéve, nem óriásplakátokra és kommunikációs tanácsadókra igyekeztek fordítani a kampánybüdzsét, ezért is volt a pártnak viszonylag kevés plakátja az utcákon.

Kovács Gergely kiemelte, hogy éppen a nagyrészt a 12. kerületet lefedő Budapest 3. választókörzetben várható a legmagasabb részvételi arány, ahol egyéniben ő is indult. Az országos részvételi adatokról szólva elmondta,

„az a lényeg, hogy elment mindenki; ezek szerint mégsem valósult meg az, hogy a vidékiek majd elmennek a földekre dolgozni”.

Az MKKP elnöke úgy érzi, elsősorban a magasabb végzettségűeket, a fiatalabbakat és a nagyvárosi lakosokat sikerült megszólítaniuk, az eddigi adatok szerint pedig a nagyvárosokban magasabb volt a részvétel, mint a kisfalvas körzetekben.

V?laszt?s 2022 - Leadta szavazat?t Kov?cs Gergely, a Magyar

 
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke leadja szavazatát a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
Fotó: Mohai Balázs / MTI
 

Mint felidézte, két nappal ezelőtt a Facebookon végeztek egy nem reprezentatív, de azért nagy mintás, 6000 ember által kitöltött kutatást, hogy felmérjék az MKKP Facebook-oldalát követők választási preferenciáit listán és egyéniben is. A felmérés eredménye szerint az MKKP listás szavazóinak kétharmada átszavazást tervezett egyéniben a közös ellenzéki jelöltre.

„Erre mi is utalgattunk az elmúlt hetekben, hogy nekünk elsősorban a lista a fontos”

– közölte, hozzátéve: az egyéni jelöltek indítására elsősorban azért volt szüksége a pártnak legalább 71 körzetben, mert ez volt a feltétele az országos listaállításnak.

Kovács Gergely emlékeztetett arra, hogy ezért sok helyen az egyéni jelöltjük mellett nem is nagyon, inkább csak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett kampányoltak. A párt elnöke elmondta, hogy 3-6 százalék közötti listás eredményt vár. „Nem fogom elsírni magam a 3-tól sem, nyilván tudjuk tovább csinálni, amit eddig is csináltunk, de úgy tűnik, arra van esély, hogy jobb eredményt érjünk el, mint négy éve” – közölte Kovács Gergely.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk