Buliról kocsival hordják szavazni az embereket Makón

Választás 2022

Az ellenzék feljelentést tett.

Makó Honvéd városrészében, a Bethlen utcán vasárnap reggel aktivisták készítettek videót arról, hogy egy háznál sátras összejövetelt tartanak, főzéssel, és onnan egy hétszemélyes autóval hordják szavazni az embereket. Mucsi Tamás makói önkormányzati képviselő (DK) a Narancs.hu-nak is elküldte a videót. A felvételt autóból rögzítették, nem a szavazást ábrázolja, csak a házat, ahol az összejövetelt tartják, és a kisbusz érkezését. 

Mucsi azt mondja, Makón már tapasztaltak olyat választások alkalmával, hogy az embereket ellenszolgáltatásért cserébe viszik voksolni. Ez a feltételezéseik szerint úgy zajlik, hogy akik leadják a szavazatukat, mobiltelefonnal felvételt készítenek a kitöltött szavazólapról. A fotóval bizonyítják, hogy szavaztak, és így kaphatják meg az ellenszolgáltatást - feltételezi a DK-s képviselő, aki elmondta, hogy az eset miatt a 20K nevű szervezeten keresztül feljelentést tettek.

Ez a Tiszta Szavazás csoport aktivistáinak posztja a történtekről:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk