Elszabadult motor, elvtársi molinó: Nagykátán is dübörög a kampány

  • narancs.hu
  • 2022. április 2.

Választás 2022

A narancssárga dzsekis motoros talán egykerekűzni próbált, de kiugrott alóla a jármű, és majdnem rádőlt két járókelőre.

Motorosfelvonulás is volt szombaton Czerván György kormánypárti országgyűlési képviselő kampányzáró rendezvényén, a Pest megyei Nagykátán, egy motoros alól kiugrott a járműve, de szerencsére nem történt baleset – adta hírül a Magyar Hang.

A videón – amelyet az LMP sajtóosztálya és az Ébredj Káta nevű ellenzéki civil szervezet is – közzétett, az látszik, hogy egy narancssárga dzsekit viselő motoros a Czerván György képével felmatricázott furgon mellett haladva felbőgeti a motort, de a jármű elszabadul, és úgy dől el, hogy majdnem elér két járókelőt a zebrán.

A Magyar Hang szerint a motoros talán „egykerekűzni” próbált, de elveszítette az egyensúlyát.

Az Ébredj Káta oldalán volt olyan feltételezés, hogy mivel a gyalogos pár az ellenzéki összefogás kék szalagját viselte, a motoros szándékosan bőgethette fel a motort, de ezt nem támasztja alá semmi.

Az eset miatt a hang.hu információi szerint rendőrségi feljelentést is tettek.

Szintén Nagykátán pénteken az Ébredj Káta a piachoz közel, lámpaoszlopokra felerősített egy molinót, amelyen üdvözlik „Czerván György elvtársat, a Hazafias Népfront 1985. évi országgyűlési képviselőjét”. Az üzenet Czerván rendszerváltás előtti szerepvállalására utal. A molinó kihelyezéséből rendőrségi ügy lett: a rendőrök levágták a hirdetést, a megyei főkapitányság tájékoztatása szerint azért, mert önkényuralmi jelkép látható rajta: a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) vörös csillagos címere. Az Ébredj Káta önkormányzati képviselője, Botka Sándor viszont azt nyilatkozta, ők nem sértettek törvényt a molinó kihelyezésével, mert a BTK szerint az önkényuralmi jelképeket tudományos, művészeti vagy edukációs céllal be lehet mutatni, ezért az egyesület panaszt tett a rendőrségi intézkedés ellen.

Leadkép: Czerván György országgyűlési képviselő a Parlamentben. Fotó: MTI

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk